Dogodki

V petek, 24. marca 2023, je potekal 68. občni zbor Gasilske zveze Tržič. Po t.i. ‘covid obdobju’ je bil to zopet prvi, pristni občni zbor, kjer se poleg izmenjave informacij, udeleženci tudi srečajo. Dvorana je bila polna tako z domačimi kot tudi gosti iz tujine (tovariši iz sosednje avstrijske Koroške, Gasilsko okrožje Celovec dežela (Feuerwehrbezirk Klagenfurt Land) ter gasilski okraj Rožna dolina (Feuerwehrabschnitt Rosental).

Pozitivni potek občnega zbora je zaznamovalo volilno leto, kakor tudi dobro opravljeno delo. Predstavljena so bila poročila, kjer se lahko povzame, da gasilska zveza deluje dobro, da je nadgradila iz leta v leto svoje poslanstvo ter da je izpolnila zadane cilje. Številke o opravljenem delu, bodisi intervencijah, kot v izobraževanju so impresivne in dokazujejo dobro utečeno in motivirano gasilsko poslanstvo v Tržiču.

Dolgoletni predsednik Matjaž Potočnik in poveljnik Jani Žlindra sta se po 15. letih odločila, da je čas za spremembo in nista več kandidirala za ponovno izvolitev. Na volitvah so bili izvoljeni novi predstavniki Gasilske zveze Tržič, kakor člani upravnega odbora ter člani poveljstva. Nova predsednica je Špela Jekovec, novi poveljnik Uroš Bodlaj ter novi predsednik nadzornega odbora je Matic Aljančič. Z besedami gostov – čestitamo za pogum prevzemanja odgovornih funkcij.

S strani gasilske zveze Slovenije (GZS) ter Gasilske zveze Tržič (GZ) bila podeljena visoka priznanja za opravljeno delo:
– Jani Žlindra (odlikovanje za poseben zasluge GZS ter podelitev častnega poveljnika GZ),
– Gerfried Bürger (odlikovanje za poseben zasluge za mednarodno sodelovanje GZS),
– Karl Mikl (odlikovanje za poseben zasluge za mednarodno sodelovanje GZS)
– Borut Sajovic (priznanje gasilske zveze III. stopnje).

Iskrene čestitke vsem dobitnikom za njihovo delo ter pobuda, da iskrica živi naprej.

Govori navzočih bodisi župana Petera Mikliča ali podpoveljnika okrožja Celovec dežela Felixa Filipiča, kakor tudi poveljnika GZG Tomaža Vilfana ter vseh ostalih so izkazali rdečo nit – v nesreči nisi sam ter gasilsko poslanstvo je način življenja.

Na pomoč!