Dogodki

NEDELJA, 14.8.2022
Pot se je začela v Tržiču, ter uspešno končala v Pineti. Brez vseh komplikacij smo se razpakirali in pripravili hišice Spoznali smo se s hišnim redom in pravilom kampa. Kasneje smo se odpravili na kosilo ter popoldanski počitek. Po počitku smo se odpravili na plažo ter se kopali kot morski psi. Zvečer smo se spoznali ter naredili zastave in maskote za naše hiške in sobe.

PONEDELJEK, 15.8.2022
Dan se je začel z bujenjem otrok. Naredili smo zbor za zajtrk, potem smo se v koloni dva po dva odpravili v jedilnico na zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili do hišk, kjer so so otroci dobili navodilo, da pospravijo sobe in jih pripravijo za ocenjevanje. Po opravljeni nalogi so mentorji pogledali in ocenili sobe. Za gasilske urice smo se naučili razvrščanja. Razdeljeni smo bili v 3 skupine, ker se je vsak tudi preizkusil z vodjo razvrščanja. Po gasilskih uricah smo naredili zbor in se odpravili na plažo. Po kopanju smo imeli kosilo in po kosilu zaslužen počitek. Popoldanske gasilske urice smo imeli inšpektorski pregled okolice ter pregled požarnega načrta v kampu. Po poldanskem kopanju smo imeli prhanje. Po končanih opravilih smo se pripravili na večerjo ter po večerji smo odšli v kino pod zvezdami.

TOREK, 16.8.2022
Zjutraj smo po bujenju odšli na zajtrk. Po zajtrku je sledilo pospravljanje sob ter ocenjevanje. Gasilske urice smo namenili orientaciji po kampu, nato je sledilo kopanje. Po kosilu smo imeli počitek in nato gasilske urice – gasilska pantonima. Po gasilskih uricah smo odšli na plažo. Ko smo prišli nazaj smo se odpravili na večerjo. Po večerji pa pripravili večerno animacijo z animiranim filmom.

SREDA, 17.8.2022
Po bujenju otrok smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo imeli pospravljanje hišk, ki so jih mentorji kasneje tudi ocenili. Po gasilskih uricah smo se odpravili na plažo. Po kopanju smo se odpravili na kosilo ter popoldanski počitek. Med počitkom smo se pričeli pripravljati na nogometno tekmo. Po opravljenem delu smo odšli na plažo. Nato je sledila večerja. Po večerji pa znamenita nogometna tekma, katero smo zmagali z rezultatom 1:0. Nasprotna ekipa je bila Idrija – Tolmin.

ČETRTEK, 18.8.2022
Po bujenju otrok smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku so pospravili sobe in jih nato ocenili. Sledile so gasilske urice in se nato odpravili na plažo. Po kosilu je sledil zaslužen počitek. Nato nas je presenetil močan veter in okrepljena nevihta. Zato smo izkoristili gasilske urice za urejanje okolice po močnem vetru in nevihti. Ker vreme ni bilo primerno za kopanje smo izkoristili čas za ogled mesta Novigrad, se posladkali s sladoledom. Po opravljenem ogledu mesta smo se z vlakcem odpravili nazaj do Pineje. Po večerji smo se pripravili na nočno kopanje, ki smo ga popestrili z glasbo in svetlečimi zapestnicami. Utrujeni po kopanju in zabavi na plaži smo se odpravili v hiške in tudi hitro zaspali. Po bujenju otrok smo se odpravili na zajtrk.

PETEK, 19.8.2022
Zjutraj smo po bujenju odšli na zajtrk. Po zajtrku je sledilo pospravljanje sob ter ocenjevanje. Zaradi slabega vremena smo se odpravili na pohod do naselja Mareda na zaslužen sladoled. Ko smo prišli nazaj s sprehoda smo imeli kosilo. Po kosilu smo imeli počitek in nato gasilske urice, katerih tema je bila opis mojega gasilskega letovanja v Pineji. Po gasilskih uricah smo odšli na plažo. Ko smo prišli nazaj smo se odpravili na večerjo. Po večerji pa pripravili večerno animacijo z gasilsko poroko. Poročili smo gasilska pripravnika ter poročno slavje popestrili z zabavo in plesom.

SOBOTA, 20.8.2022
Zjutraj smo po bujenju odšli na zajtrk. Po zajtrku je sledilo pospravljanje sob ter ocenjevanje. Gasilske urice smo namenili ponovitvi znanja o vozlih, nato je sledilo kopanje. Po kosilu smo imeli počitek in nato gasilske urice z gasilskim poligonom. Po gasilskih uricah smo odšli na plažo. Ko smo prišli nazaj smo se odpravili na večerjo. Po večerji pa pripravili večerno animacijo z animiranim filmom.